Cielo e Terra

Soort
Onder €10 (1)
Prosecco (1)
Spumante (1)
Landen en streken
Show more Show less
Druif
Glera (1)
Domein
Speciaal
Inhoud
Jaar
Prijs

Enig resultaat

Cielo e Terra werd opgericht in 1908 door een groep wijnproducenten in Veneto met als doel hun krachten zowel op gebied van productie, verkoop en kennis te bundelen. Vandaag de dag hebben de aangesloten leden beschikking over meer dan 3000 hectare wijngaarden. Een enorme productie. Deze wijnbouw concentreert zich met name in de heuvels van Berici, die zorgen voor een goede ligging ten opzichte van de zon. Dit gebied heeft ook een reputatie hoog te houden op het gebied van olijfolie, ham, kaas en truffels.

De band tussen de aarde (terra) en de familie Cielo is ontstaan in de Valle del Chiampo, rond de bescheiden wijngaard van de familie Cielo. Giovanni Cielo’s nieuw opgerichte familieactiviteit begon meteen zijn vruchten af te werpen. De vraag naar het nieuwe product wat hier geproduceerd werd, groeide en begon ook uit te breiden naar naburige valleien. In 1962 groeide het wijnbouw- en productiebedrijf als gevolg van de inspanningen van de nieuwe generatie. Hun enthousiasme leidde tot de oprichting van een nieuwe wijnmakerij en uitbreiding van hun nationale wijnmarkt. Het werd echter al snel duidelijk dat de output van de kleinschalige wijnbouw niet voldoende was om aan de eisen van de markt te voldoen. Als reactie hierop begon Cielo met het kopen, verwerken en bottelen van bulkwijn. Wij verkopen echter alleen hun eigen wijnen.

Met hun partner wijnproducenten  beheerst Cielo e Terra de productie volledig en besteedt men bijzondere aandacht aan innovatie en service. Ook de joint venture met de wijnboeren van Cantine dei Colli Berici heeft tot doel de diversiteit van het lokale grondgebied te beschermen.
In meer dan 20 jaar hebben Cielo e Terra een enorme boost gekregen. Het ging van 5 naar 75% exportquotum en is nu aanwezig in meer dan 60 markten met voornamelijk fijne wijnen (IGT en DOC).  Het wijnhuis werd ook een leider in duurzaamheidspraktijken, met projecten om mensen te ondersteunen en de planeet te helpen.