Cascina Fonda

Roeping, uitdaging en passie! Dat zijn drie essentiële aspecten voor Cascina Fonda. Roeping voor het gebied en de wijnbouw sinds 1963, het jaar waarin Secondino Barbero het bedrijf begon en zijn ervaring op wijn gebied begon te gebruiken.

De uitdaging werd aangegaan door  zijn zonen Massimo en Marco, die hun wijn sinds 1988 zelf bottelen. Ze richtten zich aanvankelijk op Moscato d’Asti en sinds 1991 hebben ze vele druivenrassen verwerkt. Tot slot gaat de passie uit naar de verfrissende en zoete smaak van Moscato. Deze is door de gebroeders Barbero  geproduceerd in de zoete en droge versies Moscato d’Asti en Asti Spumante (sinds 1991). Deze “zoete passie” moedigde Cascina Fonda aan om zich vooral te focussen op Moscato.

in 2000 was hun nieuwe kelder gebouwd volgens logistieke en moderne principes, ter ondersteuning van de verwerking van Moscato, een jonge en frisse wijn.
Massimo en Marco Barbero blijven werken om de kwaliteit te behouden die kenmerkend is voor alle wijnen die door Cascina Fonda zijn geproduceerd.

Enig resultaat