Baglio Del Cristo di Campobello

Soort
Millésimé (1)
Tussen €30 en €50 (1)
Landen en streken
Italië (1)
Sicilia (Sicilië) (1)
Show more Show less
Druif
Nero d'Avola (1)
Domein
Speciaal
Inhoud
Jaar
Prijs

Enig resultaat

Het Baglio del Cristo di Campobello-project is een visionair project. De makers, Angelo, Domenico en Carmelo Bonetta, hebben het aangedurft om “Sicilianiteit” met succes te bottelen. Dit ambitieuze idee werd bovendien ondersteund door de onschatbare bijdrage van Riccardo Cotarella. Ricardo is één van de belangrijkste oenologen van Italië. Het wijnhuis is zeer modern. Recent gerenoveerd, richtte zich onmiddellijk op het versterken van de kenmerken van een gebied met een groot potentieel: de kalksteenheuvels ten zuiden van de stad Campobello di Licata.

De wijnstokken groeien rondom het landgoed.  Hier op glooiende heuvels van kalksteen, op een hoogte van 300 meter op het platteland van Campobello. Het klimaat in de zomer is het verzengend heet, typisch voor het Siciliaanse achterland. Hoewel de hitte hier toch verzacht door de koele bries die uit het nabijgelegen Siciliaanse Kanaal komt. Op deze prachtige bodem rijpen Grillo, Chardonnay, Nero d’Avola, Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot druiven. De eerste oogst was pas in 2007.  Maar in slechts een paar jaar tijd heeft het wijnhuis zich niet alleen op de Siciliaanse wijnscène kunnen vestigen, maar ook in heel Italië.

Ideeën zoals deze zijn er niet vaak.  Een wijnmakerij als Baglio del Cristo di Campobello verdient zeker dan ook alle erkenning die het krijgt. Territorialiteit, authenticiteit en aromatische complexiteit zijn de elementen die critici ertoe brengen hun waardering uit te spreken voor deze mooie, jonge Siciliaanse wijnmakerij.

error: Content is protected !!