2023
Soort:
Jaar:
Land:
Streek:
Regio:
Druif:
Domein:
Classificatie:
Alcohol:
Inhoud:
Op dronk:
–
€9,90
Prijs per fles
11 op voorraad (kan nabesteld worden)
Nog 11 flessen op voorraad
Soort:
Jaar:
Streek:
Druif:
Domein:
Classificatie:
Alcohol:
Met een fles Biscardo Prosecco Spumante Millesimato Rosé heeft u iets bijzonders. Deze prosecco rosé is gemaakt van twee druivensoorten. De witte druif Glera (Van deze druif wordt de ‘gewone’ prosecco gemaakt) en de blauwe druif Pinot Noir voor de kleur en zeker ook zijn heerlijke smaak! Dit is een verfijnde mousserende wijn met een goede prijs / kwaliteitsverhouding. De Biscardo Prosecco Rosé blinkt in ieder geval uit in zijn harmonie van smaken samen met de fijne zachte mousse. Prachtig zachte bubbel. In de neus alsook in de mond komt duidelijk wat cassis, wilde aardbei en aromatische rozenblaadjes terug. Heerlijke frisse afdronk, ook door zijn lichte grapefruit zuurtje op het eind. Deze Prosecco is een uitnodiging om het leven te vieren – op een feest, een speciale gelegenheid of een stijlvol cocktaildiner. Het staat voor frisheid, elegantie en plezier! Hij is ook multi-inzetbaar als aperitief en perfect als begeleider bij visgerechten. Biscardo Prosecco Spumante Millesimato Rosé is heerlijk bij een garnalencocktail, daarmee blijf je helemaal in dezelfde kleurstelling.
Het productiegebied voor de Glera bevindt zich in de regio Veneto. De teeltdichtheid ligt rond de 3.500 tot 4.000 onderstammen per hectare en de teelttechniek is typisch voor dit gebied (met enkelvoudige of dubbele leiboom). Men snoeit alleen traditioneel. De jaarlijkse opbrengst is ongeveer 100 ton druiven. De Pinot Noir komt ook uit het uiterste oosten van de provincie Verona, waar hij de beste klimaat- en bodemomstandigheden vindt om zich op zijn best uit te drukken. De oogst van de druiven Glera en Pinot Noir doet Biscardo met de hand. Hele trossen dus waardoor wordt voorkomen dat er allerlei nare gistingingsprocessen op gang komen. De druiven gaan direct naar de kelders in de ochtend van de oogst. Het ontstelen en de persing gebeurt onder gecontroleerde temperatuur. De beide druivenrassen in deze blend komen bij elkaar voordat het fermentatieproces plaatsvindt. Dit gebeurt om de intensiteit en de aroma’s te behouden. Daarna worden de wijnen opgeslagen in roestvrijstalen tanks. Daarna wordt een tweede gisting in de RVS vaten opgestart om de wijn zijn koolzuur mousse te geven.
Deze familiewijnmakerij werd meer dan 150 jaar geleden, in 1878, opgericht en was een van de eerste wijnbedrijven gerund door ‘Veronese’ handelaren. In de jaren 1950 werd het bedrijf Biscardo een van de belangrijkste van Veneto. En na meer dan een eeuw wijntraditie is de familie nog steeds toegewijd aan het verbeteren van de kwaliteit van hun wijnen. De broers Maurizio en Martino Biscardo, bekend om hun Proseccos en met name op Corvina gebaseerde rode wijnen, zijn nu ook betrokken bij een fascinerend project in Puglia, waar ze de wijnmakerij Baglio Gibellina hebben opgericht. Zowel de Pugliese- als de Veneto-wijnen worden gekenmerkt door gevaarlijke drinkbaarheid, aromatische zuiverheid en een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding.
Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.
Lauriergracht 54BG (afhalen op afspraak)
1016RL Amsterdam
Telefoon: +31 20 244 09 19
Email: info@champagnewinkel.nl
Webshop: Doede Jaarsma communicatie B.V.