Bottega

Soort
€50 en hoger (2)
Brut (2)
Prosecco (3)
Spumante (2)
Brut (2)
Tussen €20 en €30 (1)
Landen en streken
Italië (2)
Veneto (2)
Show more Show less
Druif
Glera (3)
Domein
Speciaal
Inhoud
Jaar
Prijs

Bottega heeft een geschiedenis van vier eeuwen in de wereld van wijn en grappa. Sinds de 17e eeuw, toen hun voorouders de wijnstok verbouwden als pachters. Zeker ook  tot nu toe, waardeert men Bottega grappa en likeuren over de hele wereld.

Bottega-wijnen en -likeuren ontvingen meer dan 350 prijzen en onderscheidingen. Ze zijn te vinden in meer dan 140 landen en in de belangrijkste belastingvrije winkels en luchtvaartmaatschappijen. Sinds 2017 is Bottega Gold de op één na beste verkochte mousserende wijn in de reisretail volgens de IWSR-ranglijst.

Van de wijngaard tot de fles, elk moment van product ontwikkeling bewaakt men met ambachtelijke zorg en alle aandacht voor detail. Men kiest voor eenvoudige, natuurlijke smaken die verband houden met het terroir.  Ambachtelijke stijl en de verbinding met het gebied maken hun producten uniek en niet te imiteren.

Bottega is gecertificeerd door IFS en BRC Global Standard voor voedselveiligheid (in 2018 met AA – niveau van uitmuntendheid), het maakt ook deel uit van het Istituto Eccellenze Italiane-certificaat, een vereniging die Italiaanse topproducenten uit verschillende sectoren en vooraanstaande bedrijven verenigt. Het bedrijf  is ook ISO 9001 gecertificeerd voor haar kwaliteitsmanagementsysteem.