Bodegas Toribio

Bodegas Toribio, is een familiewijnmakerij in het hart van de regio Matanegra. Het is gesticht in het midden van de vorige eeuw.

Gelegen in de nog jonge en tot nu toe enige Denominación de Origen Ribera del Guadiana in de omgeving van Mérida. Dit is in de zuidwestelijke Spaanse regio Extremadura tegen de grens met Portugal aan. Het is een verzamelnaam voor zes afzonderlijke zones. Genoemd naar de rivier Guadiana. Nog zonder veel historie, maar in volle ontwikkeling. De kwalitatieve en kwantitatieve kern van de DO wordt gevormd door de zone Tierra de Barros. Goed voor ruim drie kwart van de productie. Tierra de Barros (‘kleiland’) staat in de eerste plaats bekend om rode wijnen van rassen als tempranillo, garnacha (grenache) en cabernet sauvignon.

Het ontwikkelt zijn activiteit door zijn eigen wijngaarden te cultiveren en bovendien ambachtelijke wijnen van hoge kwaliteit te produceren. Het produceert zeer zorgvuldige wijnen, met een eigen persoonlijkheid, in genummerde gelimiteerde series. Goed werk, met zorg, en veel toewijding. In de nieuwe faciliteiten van Enoturismo Huerta Belén, naast de rijpings kelder en in een omgeving van spectaculaire wijngaarden. Naast  de wijnmakerij ook appartementen verblijven en de meest unieke ervaringen met betrekking tot wijn en natuurtoerisme. Het wijnhuis heeft 60 hectare eigen wijngaard waar het rode en witte variëteiten verbouwt zoals Tempranillo, Syrah, Common Garnacha, Red Garnacha, Cabernet Sauvignon, Graciano, Macabeo en Verdejo.

Enig resultaat