pommery brut royal giftbox

Pommery Royal Brut Champagne

Jaar:

Streek:

Regio:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

39,90

Prijs per fles

In stock

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Streek:

Classificatie:

Alcohol:

Pommery: Heerlijk! Ook zonder dat je iets te vieren hebt!

Granny smith appel, citrus, getoast brood/brioche, ook wat room, meloen en perzik. Heerlijk… Pommery is en blijft altijd een goede en betrouwbare keuze. De Royal Brut is een droge, verfijnde en klassieke champagne afkomstig uit het beroemde huis Pommery, gelegen in de Champagne-streek van Frankrijk. Deze elegante wijn is een blend van drie druivensoorten: Chardonnay (voor frisheid en finesse), Pinot Noir (voor structuur en kracht) en Pinot Meunier (voor fruitige tonen en rondheid). Dankzij deze uitgebalanceerde mix heeft Pommery Royal Brut een complexe maar toch toegankelijke champagne-ervaring. In het glas schittert hij met een heldere, bleekgele kleur en fijne, levendige bubbels die direct uitnodigen om te proeven. Deze wijn wordt vaak geprezen om zijn frisheid, verfijnde aroma’s en veelzijdige inzetbaarheid, wat hem bijzonder aantrekkelijk maakt voor zowel kenner als liefhebber!

Verfijnde Smaak en Veelzijdige Wijn-Spijscombinaties

Wat betreft smaak, biedt Pommery Royal Brut een harmonieus samenspel van frisheid en complexiteit. In de neus ontvouwen zich delicate aroma’s van groene appel, citrusvruchten, en witte bloemen, subtiel verrijkt met tonen van brioche en amandel die ontstaan door de rijping ‘sur lie’. In de mond is de champagne levendig en fris, met tonen van rijpe peer, abrikoos en een hint van noten. De delicate mousse en perfect geïntegreerde zuren geven de wijn een verfijnde structuur, terwijl de lange, frisse afdronk ervoor zorgt dat deze champagne blijft hangen. Pommery Royal Brut is een uitstekende aperitiefchampagne, maar komt ook goed tot zijn recht bij lichte gerechten zoals oesters, sushi, ceviche of gegrilde vis. Voor wie van kaas houdt, is deze champagne een elegante partner bij zachte kazen zoals Brie of Camembert.

Het Huis Pommery en de Methode Traditionnelle

Pommery is een van de oudste en meest prestigieuze champagnehuizen in Frankrijk, opgericht in 1836. Het huis staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie, met een focus op verfijnde en elegante champagnes. De Pommery Royal Brut wordt geproduceerd volgens de “méthode traditionnelle,” wat inhoudt dat de tweede vergisting op de fles plaatsvindt, een proces dat minimaal 18 maanden duurt. Dit rijpingsproces op de gistresten (“sur lie”) geeft de champagne zijn kenmerkende fijne bubbels en complexe aroma’s van brioche en geroosterde noten.

De wijngaarden van Pommery bevinden zich in de beste gebieden van de Champagne-streek, waaronder de prestigieuze Grand Cru-locaties. Hier profiteren de druiven van het unieke terroir, bestaande uit een koel klimaat en kalkrijke bodems, die bijdragen aan de frisse zuren en de mineraliteit die zo typerend zijn voor de champagnes van Pommery. Door zijn combinatie van vakmanschap, traditie en terroir behoort Pommery Royal Brut tot een van de meest geliefde champagnes, perfect voor feestelijke gelegenheden en verfijnde diners.

Pommery Royal Brut is met zijn frisheid en elegantie een uitstekende keuze voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een klassieke, hoogwaardige champagne voor elke feestelijke gebeurtenis.

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.