pommery grand cru millesime 2009

Pommery Royal Brut Champagne Grand Cru 2009

2009

Jaar:

Streek:

Regio:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

75,00

Prijs per fles

12 bottles in stock

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Een Uitzonderlijke Grand Cru Champagne uit 2009

Brioche, noten (amandel en walnoot), bloesem, nectarine, perzik, abrikoos, citrusrasp groene appel.. In elke slok ontdek je weer wat nieuws! De Pommery Royal Brut Champagne Grand Cru is een indrukwekkende champagne uit een uitzonderlijk oogstjaar, mooi droog, vol en rijp. Deze vintage champagne is gemaakt van druiven afkomstig uit Grand Cru wijngaarden. Het is een blend van Chardonnay en Pinot Noir. Hij heeft echt ontzettend veel finesse en een hele fijne mousse. De lange rijping op de fles geeft de wijn extra complexiteit, een zachte body en mooie tertiaire aroma’s. Een super glas voor een bijzondere gelegenheid, een mooi cadeau, relatiegeschenk of voor als je jezelf even goed wilt verwennen.

Proefnotities en Wijn-Spijscombinaties

Bij het openen van de Pommery Royal Brut Champagne Grand Cru ontdek je een verfijnde geur van witte bloemen, citrus en geroosterde noten. In de mond heeft de champagne tonen van rijpe appel, peer, abrikoos en brioche, gecombineerd met een elegante zuurgraad en romige mousse. De minerale afdronk zorgt voor een lange, aangename nasmaak. Deze Grand Cru champagne is een ideale begeleider van gerechten zoals gegrilde vis, kreeft, of een luxe kaasplank. Hij past perfect bij feestelijke gelegenheden en verfijnde diners.

Champagne Pommery en de Grand Cru Wijngaarden

Pommery, opgericht in 1836, staat bekend om het maken van champagnes van de hoogste kwaliteit. De druiven voor de Pommery Brut Millésimé 2009 worden exclusief geteeld in 7 Grand Cru wijngaarden. De traditionele methode, waarbij de tweede vergisting op de fles plaatsvindt, voegt diepte en verfijning toe aan de wijn. Het lange rijpingsproces van 8 jaar (!) in de kelder geeft de champagne zijn rijke, complexe karakter en maakt hem een prachtige keuze voor kenners. Met zijn verfijnde smaken en uitzonderlijke rijpingspotentieel is de Pommery Royal Brut Champagne Grand Cru een meesterwerk voor de ware liefhebber van exclusieve champagnes. Probeer ook eens hun Royal Brut lijn!

Vintage 2009: Een prachtige oogstjaar met perfecte omstandigheden voor de Champagne regio. De zomer was warm, droog en zonnig. De druiventrossen waren in geweldige conditie bij de oogst.

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.