Casa Coller Spumante Brut Chardonnay

Casa Coller Spumante Brut Chardonnay

N.V.

Jaar:

Land:

Streek:

Regio:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Inhoud:

Op dronk:

7,95

Prijs per fles

8 bottles in stock

betaal veilig met ideal betaal veilig met creditcards betaal veilig met paypal betaal veilig met belfius betaal veilig met bancontact betaal veilig met kbc  

Jaar:

Streek:

Domein:

Classificatie:

Alcohol:

Een vrolijke Spumante van de Chardonnay druif. Ongecompliceerd en altijd op zijn plek. Voor elke gelegenheid!

Niet alleen om iets speciaals te vieren, maar eigenlijk gewoon ook lekker om “zomaar” te openen. Hij is altijd welkom deze mousserende Casa Coller Chardonnay. Prachtig verpakt met een mooi stijlvol blauw label verrast deze Casa Coller Chardonnay . Schitterend licht goudgeel van kleur, met in de geur ananas en heerlijk floraal. Direct verfrissend natuurlijk van smaak met deze Brut, dat spreekt voor zich! Ook een romige textuur en met een lekkere vriendelijk fruitige afdronk. zomaar gewoon bij het aperitief met  een paar gefrituurde garnalen of een Vietnamees loempiaatje. Gewoon lekker. Het krokante van de wijn sluit mooi aan bij de hapjes en het zuur van de wijn breekt het vetje! Niet moeilijk over doen, en lekker genieten.

Gemaakt volgens de Charmat methode. Maar wat is dat?

Prosecco is gemaakt volgens de methode Charmat, ook wel metodo Italiano of metodo Martinotti genoemd. Deze methode is overigens geen verplichting voor het produceren van prosecco (je mag bijvoorbeeld ook de methode champenoise gebruiken) maar dat is wel de meest gebruikelijk methode die ook het beste is om de fruitige kenmerken van prosecco tot zijn recht te laten komen. De ‘méthode charmat’ is een techniek welke inhoudt dat de tweede gisting niet, zoals bij Champagne, in de fles plaatsvindt maar in RVS tanks.

Na het plukken van de druiven worden deze geperst. Van 100 kilo druiven mag maximaal zeventig liter most (de benaming voor dit sap) worden geperst. Deze restrictie geldt alleen voor prosecco DOCG. De most rust eerst voor 10 tot 12 uur en daarna start de eerste fermentatie door het toevoegen van gist. Hierdoor ontstaat een natuurlijk proces waarin de alcohol ontstaat en na 15 tot 20 dagen resulteert dit in een basiswijn.

Deze basiswijn is het startpunt van de tweede fermentatie. Een tweede fermentatie past men toe bij mousserende wijnen om de bubbel te creëren. De tweede fermentatie wordt gestart door de basiswijn in een druktank (autoclave) te stoppen en er suiker en gist aan toe te voegen. De gist reageert met de suiker – het eet de suiker op – en dit resulteert in een natuurlijke bubbel: het perlage van de wijn.

De reden dat het een natuurlijke bubbel is, is dat bij de vergisting van elke wijn CO2 vrijkomt. Bij een stille wijn (of bij de eerste fermentatie bij een mousserende wijn) laat men deze CO2 echter ontsnappen en ontstaat er dus geen bubbel. Op het moment dat je de CO2 niet laat ontsnappen door een autoclave te gebruiken of de wijn te laten vergisten in een (afgesloten) fles, ontstaat de mousse in de wijn.

Hierdoor krijgt (en behoudt) deze Spumante zijn fruitige stijl. Cin cin!

Alternatieve wijnen

Log in of maak een nieuw account aan om je favoriete wijnen te bewaren en te kunnen delen met vrienden en familie.